Stadsherberg Ald Weishoès

the
place
to
remember

Ein thoès boetenshoès

Het Ald Weishoès is een rijksmonumentaal pand met een historie die teruggaat tot in de middeleeuwen. Bekijk in onderstaande video de transformatie van het Ald Weishoès, ontdek welke functies het pand allemaal heeft gehad en bekijk de verhalen van mensen die het pand door de jaren hebben gebruikt.

Of ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden die wij bieden rondom zaalverhuur, bedrijfsborrels, bruiloften of een hapje eten? Bel ons direct via 077 204 33 77 of stuur een mail naar ons.

Historie

Bekijk hier de rijke geschiedenis van het Ald Weishoès en zie
welke functies het gebouw in de loop de jaren heeft gekend.

De ‘Alde Menkes’ genieten van het zonnetje voor de gevel uit 1611

Gevel van het pand dat dienst doet als school, vóór de verbouwing van 1925

In de chambrettes hadden de weesouders hun eigen privéplek die af te schermen was met een gordijn

Groepsportret met genodigden tijdens de opening van het verbouwde complex van de Burgerlijke Godshuizen in 1926

Het pand vóór 1925, gezien vanaf de Sint Martinusstraat

Het Ald Weishoès is rijk aan verhalen, ontdek de verhalen van oud-bewoners Mia, Nell en Toon, Herm die zijn eerste liefde hier vond, vrijwilliger José de Kunder en Max die herinneringen heeft aan zijn tijd als jeugdprins.

Mia, Nell en Toon

Tijdens de verbouwing van het Ald Weishoès spraken we Mia, Toon en Nell die in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw samen in het weeshuis woonden. Bekijk hun verhaal en ontdek hoe het leven als een wees was in die tijd.

Herm Pollux

Dansen, sjansen, uitgaan in het Ald Weishoès. Voor velen was dit de plek waar ze voor het eerst op stap gingen. Zo was Herm kind aan huis in het Ald Weishoès en ontmoette hij zijn huidige vrouw tijdens een van de vele activiteiten die er plaats vonden. Kijk mee naar hoe Herm zijn liefde vond in ’t Knibbelke en de Wielewel.

José de Kunder

José begon haar carrière als stagiaire in het Ald Weishoès, later heeft ze nog jaren als vrijwilliger gewerkt in het rijksmonument. Kijk en luister mee naar hoe ze haar tijd in het Ald Weishoès beleefde.

Max Peuten

Max beleefde met zijn vrienden en leden van Jocus Toekomst een bijzonder tijd als jeugdprins in het Ald Weishoès. Ontdek hoe Max vastelaovend vierde in het pand en welke mooie herinneringen hij eraan over heeft gehouden.

Stadsvernieuwing

Woningcorporatie Antares investeert fors in de binnenstad. Bijvoorbeeld met het geheel gerenoveerde Ald Weishoès, een ontmoetingsplek voor onze huurders, inwoners van Venlo, toeristen en verenigingen. Ein thoès boetenshoès in hartje Venlo. Maar ook met andere projecten — in de directe omgeving van het Ald Weishoès — creëren we sociale huisvesting en voorzieningen voor de wijk.

kaart-

1 / Vennelo
2 / Kerkepäörtje
3 / Tante Bet & Lohofstraat
4 / La Belle Alliance
5 / Knibbelstraatje

Meer weten?

Informeer via telefoon of e-mail of maak een afspraak!