Stadsherberg Ald Weishoès

the
place
to
träöt

Onze verenigingen

Het Ald Weishoès is de nieuwe thuishaven voor steeds meer verenigingen. In os thoès boetenshoès middenin hartje Venlo, hebben deze verenigingen al hun nieuwe onderkomen gevonden. Zo is het volledig gerenoveerde Ald Weishoès een echte ontmoetingsplek voor onze huurders, inwoners, toeristen én verenigingen. Met trots verwelkomen we:

Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus: de stadsvereniging opgericht in 1842. De oudste, nog bestaande, vastelaovesvereiniging van Nederland. Bouwen aan een mooie samenwerking op een historische plek.

De jeugd-stadsvereniging van Jocus is Jocus Toekôms sinds 1951. Vanaf 1960 verbonden aan het Ald Weishoès en als Nederlands oudste vastelaovendsvereiniging nu weer verknocht aan deze historische plek.

De Aolieneutjes was een begrip binnen de Venlose vastelaovend. Na een paar jaar afwezigheid zijn zij weer tot bloei gekomen.
Kinderen van 8 tot 12 jaar voeren een vastelaoves-sketch op met toneel, zang en dans. Toen en nu nog steeds onlosmakelijk verbonden aan het Ald Weishoès.

Een geweldige en vooral gezellige optochtgroep. Beejeingeklats zijn echte vasteloavesvrinde en vinden elkaar nu in het thoès boetenshoès.

Een groep mannen tussen de 18 en 40 jaar die onderlinge vriendschap belangrijk vinden. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie.

Met 1 september 1925 als oprichtingsdatum, is de Venlose schaakvereniging één van de oudste schaakclubs van Limburg. Met goede teamresultaten, een bloeiende jeugdafdeling en veel toernooien en clubavonden. En dat vanaf nu allemaal in het prachtige Ald Weishoès.

 

Opgericht in 1911 en bestaat uit ruim 50 koorzangers in de leeftijd van 8 tot 80 jaar. Het koor legt zich vooral toe op de uitvoering van religieuze werken. Naast de tweewekelijkse opluistering van de mis in de Familiekerk in Venlo organiseert het koor jaarlijks enkele concerten. Het koor staat sinds 2006 onder leiding van dirigente Marianne Maessen-Scherjon. 

Koninklijke Zangvereniging Venlona is al vanaf haar oprichting in 1900 een begrip in Venlo. Het koor bestaat uit zo’n 52 actieve leden en verzorgt tal van optredens, zowel in binnen- en buitenland. Het repertoire bestaat uit een gevarieerde mix van stijlen en genres: van opera tot klassiek en van populair tot blues, Iers, Slavisch en Gospel.

Ook de gemeente Venlo heeft haar onderkomen gevonden in het Ald Weishoès: dé centrale plek voor vergaderingen en bijeenkomsten.

Zingen is heerlijk om te doen! De 17 leden van theaterkoor High Heels zingen musical- en kleinkunstliedjes, popsongs en medleys. Dirigent Sandor Stürbl begeleidt het koor op zijn keyboard. Elke woensdagavond repeteren ze in het Ald Weishoès.

Wil jij een van onze zalen met buurtbewoners of je vereniging gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Informeer via telefoon of e-mail of maak een afspraak!